Kalendár pre sezónu 2023 doplnený o množstvo podujatí

Z nového roka máme za sebou len pár dní, ale niektorí organizátori už zverejnili aspoň čiastočné termíny svojich podujatí. Kalendár bol doplnený aj o automobilové podujatia konané na jedinom okruhu na Slovensku. Slovakia ring aj tento rok privíta tradičné podujatia, ktoré si získali veľkú obľubu u motoršportových fanúšikov. Spomenúť treba určite Majstrovstvá Európy ťahačov (FIA ETRC Truck Race) či Veľkú cenu SR v spojení s ESET Cupom. Veľkej obľube sa tešia aj Power festy naplánované v tradičných termínoch na prvého mája a septembra, zabudnúť nemôžeme ani na októbrový relykros v rámci Majstrovstiev zóny strednej Európy.

Kompletný kalendár svojich podujatí zverejnil Automotoklub Baník Handlová, ktorý v tomto roku počíta so siedmimi podujatiami v rámci autoslalomu a tiež Baníckou rallye. Mimochodom, prvé podujatie je na programe už o pár dní na letisku pri Handlovej.

Keď sme pri slalome, pár potvrdených termínov zverejnilo aj občianske združenie HUKOt motorsport v rámci autoSlalomShow Cupu. Zatiaľ sú potvrdené termíny v Bojniciach, Trenčíne a na Slovakia ringu. Okrem toho nás čakajú ešte tri zimné podujatia v rámci Winter Fun Cupu.

Slalomy majú v kalendári momentálne najväčšie zastúpenie, keďže niekoľko podujatí je potvrdených aj zo strany Československého autoslalomu. Tu je potvrdený prvý závod v apríli na kartingovej dráhe v Dlhej a dva závody na začiatku júla v areáli Slovakia ring Driving academy.

Východne Slovensko spoznalo taktiež prvé autoslalomové termíny, ktoré zverejnil PD Autosport. V tomto prípade ide o Čečejovský a Gelnický slalom, ktoré sú na pláne v marci a septembri.

Toľko zatiaľ k slalomom a prejdime na úplne iné disciplíny, akými sú šprinty alebo tuning zrazy. Spoznali sme kalendár štyroch Power festov konaných na Slovensku. Jednak sú to už dva vyššie spomenuté termíny na Slovakia ringu, ale taktiež sa môžeme tešiť na populárny Power fest na letisku v Trenčíne. Štvrtým do partie, ako iste tušíte, sú šprinty v Boľkovciach.

Pozrieť si môžete aj celkový kalendár všetkých doteraz zverejnených termínov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.