Medaily a trofeje pre Vaše podujatie, aké sú možnosti?

Jednou z úloh každého organizátora športového podujatia je zabezpečiť trofeje, plakety, medaily alebo iný druh ocenení pre najlepších súťažiacich v jednotlivých kategóriách. Často sú súčasťou mnohých atletických športov aj medaily za účasť alebo za úspešné zvládnutie danej disciplíny. Či už usporadúvate preteky áut, bežecké preteky alebo súťaže v iných športových disciplínach, ponuka dodávateľov je naozaj bohatá (viď google), rovnako ako materiály, z ktorých sú tieto trofeje alebo medaily vyrobené.

Rozšírené plastové poháre

V ponúkanom sortimente dlhodobo prevažujú plastové výrobky, väčšinou v podobe pohárov, so „zlatou“ povrchovou úpravou doplnené o štítok s vyrytým názvom súťaže. Na trhu sa uchytili pomerne rýchlo, jednak pre svoju relatívne nízku cenu ale väčšinou aj slušne vyzerajúci vzhľad.

Svoje zastúpenie má aj kov alebo kameň

Menej častými sú športové trofeje z kovu alebo kameňa. Hlavne kvôli svojej vysokej cene sa používajú skôr ojedinele a prevažne na firemných akciách alebo koncoročných vyhodnoteniach dlhodobých súťaží. Kov sa v posledných rokoch dostal na výslnie pri medailách. Aj napriek tomu, že cena jednej kovovej medaile sa väčšinou pohybuje v rozmedzí 5 až 12€ za kus, ich vzhľad je veľmi lákavý a tak po nich siahne nejeden organizátor. Väčšinou ide o medaily vyrábané na mieru daného podujatia a v rôznych farebných kombináciách.

A čo tak drevené trofeje, či medaily?

Aj v tomto odvetví môžeme čoraz častejšie vidieť produkty z prírodných materiálov, akým je drevo alebo výrobky z neho. Tento sortiment bol spočiatku založený na medailách z preglejky, kde bol vygravírovaný názov súťaže, prípadne aj logo. Išlo o lacnejšiu alternatívu, avšak vzhľad nebol vždy oslnivý.

Doba ide rýchlo dopredu, rovnako tak materiály ale tiež šikovnosť a skúsenosti výrobcov. Jedným takýmto slovenským výrobcom ocenení, trofejí a plakiet z prírodných materiálov je aj internetový obchod kopceky.sk, ktorý ponúka tiež sortiment darčekov a originálnych drevených obrazov hlavne pre milovníkov prírody a hôr.

Vráťme sa ale k medailám a oceneniam. Ako sa môžete sami presvedčiť, v ich ponuke nájdeme moderné drevené trofeje a medaily na súťaže a športové podujatia. Tieto trofeje dodávajú nový šmrnc Vášmu podujatiu a nahradia už časom otrepané plastové poháre, ktoré sú väčšinou, ako sa hovorí, na jedno kopyto. Veľkou výhodou je vyhotovenie drevených trofejí na mieru, čím odlíšite Vašu súťaž od iných a takáto trofej alebo plaketa vynikne aj na poličke víťaza.

Okrem trofejí a plakiet nájdeme v ponuke aj gravírované drevené medaily na mieru. Opäť ide o menej tradičné vyhotovenie, kde si výrobca dáva záležať na vzhľade a netradičnosti. Ide o ručnú prácu s brúsením a lepením ale taktiež s využitím gravírovacieho a rezacieho zariadenia.

Veľkou výhodou týchto výrobkov je, že cena je rovnaká alebo nižšia ako pri plastových trofejách a medailách, avšak organizátor dostane do svojich rúk originálne produkty, ktoré dopomôžu k budovaniu značky podujatia a organizácie. V neposlednom rade tým podporujeme slovenských výrobcov a tiež malou troškou myslíme aj na ekologickú stránku.

Záver alebo prečo nepodceniť výber

Nech si už vyberiete ktorýkoľvek materiál a výrobcu, je vhodné myslieť nato, že v aktuálnej dobe sociálnych sietí sa mnoho pretekárov odfotí práve aj s Vašou trofejou a medailou. Preto netreba tento fakt podceniť a nájsť vhodný kompromis medzi vzhľadom a cenou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.